Buradasınız

İTSO’ da 7143 Sayılı Yapılandırma Kanununu Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

İTSO’ da 7143 Sayılı Yapılandırma Kanununu Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

21 Haziran 2018 Perşembe günü İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) üyelerine ve sanayicilere yönelik  7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu   ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.Toplantıya Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri KARAKAŞ, İTSO Başkanı Yavuz UĞURDAĞ, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda sanayici ve işadamı katılım gösterdi.

Seminerin açış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Yavuz UĞURDAĞ, "Yeni yapılandırmanın ardından ilk bilgilendirme programı İnegöl'de gerçekleştiriliyor. Bundan dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hükümetlerimiz belli dönemlerde sanayicimizi, borçta olan esnafımızı rahatlatmak adına bazı kararlar alıyorlar. Bu kararlar borç yapılandırma kararı da olabiliyor. Bu olanlar bu işin detaylarını A'dan Z'ye size aktaracaklar. Kendilerine geldikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ise, "Yapılandırma kanunuyla alakalı ilk toplantıyı bugün İnegöl'de yapıyoruz. Zaman zaman yapılandırma kanunları çıkıyor. Bizim temel prensibimiz bu kanunlarla ilgili mükelleflerimizi bilgilendirmektir. Bu kanunla mükelleflerin üzerindeki borç yükü ciddi anlamda rahatlayacaktır. Ciddi anlamda başvuru bekliyoruz. Stok olarak bir borç alacağımız dururken taksitli halde üzerinizdeki bir takım yükler azalmış oluyor, hafiflemiş oluyor. Dairemiz bu konuda olağanüstü gayret sarf edecek. Kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir İdaresi Grup Müdürü Mehmet Tarık Törer ve Gelir, Kurumlar ve Diğer Vergiler Müdürlüğü Gelir Uzmanı Necibe Cincioğlu tarafından yapılan sunumda; kanunun kapsadığı vergi borçları, kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, peşin ödemelerdeki Yİ-ÜFE indirimi, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması ve geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere tanınan ayrıcalıklar gibi kanunun getirdiği avantajlar katılımcılara aktarıldı.

Katılımın yüksek olduğu toplantıda sunumun ardından konu ile ilgili katılımcıların yönelttiği sorular cevaplanarak seminer tamamlandı.