Buradasınız

Yeşil Bursa'dan Gaziantep'e Türküler

Yeşil Bursa'dan Gaziantep'e Türküler

Bursa Maliyeciler Derneği Müzik ve Sanat Topluluğu Türk Halk Müziği Korosu 22.03.2019 tarihinde Gaziantep İli'ne düzenlediği turne kapsamında "Yeşil Bursa'dan Gaziantep'e Türküler" adlı konser verdi. 30. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanlarına dönük gerçekleştirilen konserde Şef Kemal KAMALI yönetimindeki koro, dinleyicilerin büyük beğenisini topladı. Konserde başta Gaziantep ve Bursa yöresi türkülerinin yanı sıra; Ankara, Van, Bitlis, Sivas, Rize, Yozgat, Ordu ve Kırşehir yörelerine ait türküler koro ve solo olarak seslendirildi. Özellikle Gaziantep Yöresine ait türkülere tüm dinleyiciler coşkulu şekilde katıldı.

Konserin sonunda Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil TEKİN koro şefi Kemal KAMALI’ya çiçek takdim ederek, Bursa Maliyeciler Derneği Türk Halk Müziği Korosunun çok güzel bir konser verdiğini, koronun profesyonel bir düzeye ulaştığını, bu bağlamda bu konserin Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanlarına ilham olacağını ve kendilerinin de yeni kurdukları koronun Bursa Maliyeciler Derneği Türk Halk Müziği Korosunu model alacaklarını belirterek, en yakın zamanda iadeyi ziyaret ile Bursa’da konser vereceklerini belirtti.

Konserin planlanıp gerçekleşmesinde çok değerli katkı ve ilgileri bulunan Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil TEKİN ve Grup Müdür Vekili Gönül İlhan AKIN, koro Gaziantep’ten ayrılana kadar samimi misafirperverlik yaparak, koro sanatçılarını Gaziantep İli’nin tarihi ve turistik alanlarını gezdirerek, şehrin ünlü lezzetlerini ikram ettiler. Büyük bir memnuniyetle Gaziantep’ten ayrılan koro Kahramanmaraş İli’ni de ziyaret etti. Kahramanmaraş’ın dünya çapında ünlü markası Mado Dondurma tesislerini ziyaret eden koro, ayrıca Mado Dondurmalarının ilk çıkış yeri olan şehir merkezindeki Yaşar Pastanelerini ziyaret etti. Kahramanmaraş’ın tarihi çarşılarının ziyaretinin ardından, büyük bir kültürel etkileşimi başarmış olmanın gururunu yaşayan koro Bursa’ya hareket etti.